Jumat, 28 April 2017

If Clause Conditional Sentence


  1. Kalau sekarang hujan, motor saya basah
  2. Seandainya nanti saya lulus, saya akan mendapat hadiah
  3. Kalau saja tadi pagi saya sakit perut, maka saya tidak akan kuliah
  4. Seandainya saya burung, saya akan terbang ke langit
  5. Jika kita makan apel satu setiap hari, maka tubuh kita sehat
  6. Seandainya nanti saya pulang cepat, saya akan mampir ke rumahmu
  7. Jika saja dulu saya belajar dengan rajin, maka 6 bulan lagi saya diwisuda
  8. Seandainya saya daun, kamu batangnya
  9. Kalau saja nanti saya menjadi bos, saya akan menikahi kamu
  10. Kalau saja tadi pagi hujan besar, jalan Margonda akan macet




  1. If today were raining, my motorcycle would have been wet (conditional type 0)
  2. If I passed the test, I would get a present (conditional type 2)
  3. If I had stomachache this this morning, I would not have gone to college (conditional type 3)
  4. If I were a bird, I would fly to the sky (conditional type 0)
  5. If we ate an apple a day, our body would be healthy (conditional type 0)
  6. If I would early, I will visit your house (conditional type 1)
  7. If I had studied harder, I would have graduated 6 months later (conditional type 3)
  8. If I were a leaf, you are a trunk (conditional type 0)
  9. If I were a boss, I will marry you (conditional type 0)
  10. If this morning was raining, there would be traffic jam on Margonda street (conditional type 1)

Rabu, 15 Maret 2017

Contoh Soal Subject Verb Agreement

Nama : Tantri Nur Jayanti 

NPM : 18213792 

Kelas : 4EA10

Mata Kuliah : Bahasa Inggris Bisnis 2


Part I : Multiple Choices 

1. She ... to the park every Friday.
a. go
b. goes*
c. going
d. get

2. Robert ... good bye.
a. say
b. says*
c. sayes
d. said

3. My sister will ... to Ancol Beach tomorrow.
a. going
b. went
c. go*
d. goes

4. My boss ... checked the files.
a. has*
b. have
c. had
d. have been

5. There ... many ways to say "thank you".
a. are*
b. am
c. is
d. was

6. Students ... folders for there writing samples.
a. create*
b. creates
c. created
d. creating

7. The ... that I got from my teacher was very interesting.
a. were
b. went
c. was*
d. are

8. ... Rini or her co-workers sleep at work?
a. does*
b. do
c. doing
d. did

9. The committe ... eating sandwiches for lunch.
a. am
b. is
c. are*
d. were

10. Annisa and I ... baking sponge cakes at this time yesterday.
a. were*
b. was
c. went
d. go

Part II : Error Analysis

1. Either my father or I will going to the market.
                                   A      B    C            D

Answer : A (am)
→ when "I" was one of the subjects are connected by either/or, as well as the "I" placed on the second, then follow the subject with the verb am.


2. The singers performs bad cover songs.
      A      B           C                        D
Answer : C (perform)
→ The singers is plural subject, then used the plural subject.


3. My friends lives in Yogyakarta.
     A       B      C   D
Answer : C (live)
→ Subject in plural verb, then used the singular verb.


4. The Boys walks to school.
      A     B      C           D
Answer : C (walk)
→ Subject in singular verb, then used the plural verb.


5. Michael and Natusha is going to find the new book.
                   A              B     C                            D
Answer : B (are)
→ Two or more subjects connected by "and" use a plural verb.


6. How is the relatives talking the bad news?
           A        B              C      D
Answer : A (are)
→ The relatives is plural subject, then used the plural verb.


7. There is many questions.
       A    B    C         D
Answer : B (are)
→ The subject comes after the verb, but still used to define single or plural.


8. The horse run throught the field.
           A       B                 C     D
Answer : B (runs)
→ With singular subject, use verbs that end in "s".


9. My mother and father is arriving today.
            A        B            C      D
Answer : C (are)
→ two or more subjects connected by "and" use a plural verb.


10. Wether to buy or rent a car are an important financial question.
                      A                       B             C             D
Answer : B (is)
→ two or more subjects connected by "or" use a singular verb.


11. A number of kids comes to my shop and buy chocolate.
                          A       B                        C   D
Answer : B (come)
→ The phrase the number means the number, followed by a singular verb. While a number, followed by a plural verb.


12. The book in the library of Gunadarma University are interesting.
                       A               B                                   C         D
Answer : C (is)
→ The book is singular subject, then used the singular verb.


13. Either of us are able to speak English.
               A        B         C    D
Answer : B (is)
→ Either the subject of the sentences, then use the singular verb.


14. Tommy, not this wife, are doing the cooking.
         A                            B            C       D
Answer : B (is)
→ Tommy is singular subject, then used the singular verb.


15. There is many questions.
         A    B    C         D
Answer : B (are)
→ the subject comes after the verb, but still used to define single or plural
T   
.  

Jumat, 04 November 2016

Rabu, 05 Oktober 2016